dilluns, 10 de juny del 2013

SORTIDA DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES A TOULOUSE I CARCASSONE

Esperàvem amb moltes ganes aquest viatge i per fi va arribar. El passat divendres, 31 de maig, l’Associació de dones vam marxar destí a Toulouse i Carcassone. Després de varies hores de viatge vam parar a la Vall d’Aran a fer un berenar-sopar.
Tot seguit, ja dintre de la ruta de França vàrem seguir el curs de la Garona, per Montrejeau i Muret fins a Toulouse.
L’endemà a Toulouse vam recórrer els carrers més rellevants, com ara la Place Capitole, l’església dels Agustins, la Grave i altres.
Després d’aquestes visites vam embarcar a bord d’un “bateau-restaurant” descobrint mitjançant una cuina regional, tota la riquesa històrica de Toulouse des de una panoràmica ideal.
En acabar de dinar, visitarem les instal·lacions Airbus, la més gran fàbrica d’avions civils del món. Amb visita guiada vam veure el muntatge de l’avió més gran del món, el A-380, i vam poder visitar el Concorde. La visita va resultar molt interessant.
Al matí, marxarem cap a l’est, remuntant el Canal del Midi fins a Carcassone que té el més gran conjunt medieval, La Cite, amb la doble Muralla i les Torres de Guiata amb els Merlets i la Catedral.
Acabada la visita, vam anar baixant per Girona. Vam dinar a Figueres, gran atractiu turístic fins arribar a Besalú, una de les viles més fascinants de Catalunya medieval. Vam passar pel Pont Romànic, el Call jueu, l’església de Sant Vicent i el museu de les miniatures, un mon màgic i fantàstic on l’impossible es fa realitat. La seva instal·lació ha estat un plantejament innovador  i didàctic en especial el sistema d’il·luminació i els aparells òptics per a l’observació de les obres. Un museu de gran valor artístic!
Vam gaudir d’un cap de setmana intens i enriquidor, veient moltes coses i fent turisme però sobretot amb germanor i una bona disposició de tothom. Gràcies i esperem repetir !!