divendres, 30 d’agost del 2013

FESTA MAJOR D'ESTIU: LA MÀGIA DEL CIRC

Excel·lent espectacle amb la companyia Tot Circ que va fer gaudir a grans i petits del món màgic del circ a la Plaça Generalitat.

dimecres, 28 d’agost del 2013

INSTRUCCIONS PER LA CADENA HUMANA DE DISSABTE A L'ESTANY

Dissabte vinent tot el Pla a la cadena a l'Estany d'Ivars d'Urgell i Vila-sana!!! Vet aquí quatre instruccions perquè la sigui un èxit, i un dels actes de suport de les terres de ponent a la Via Catalana del proper 11 de setembre.

  • La convocatòria és a les 6 als aparcaments de l'Estany (així disposarem d'1h i 14' per a distribuir-nos).
  •   Molt important: els qui vinguin en cotxe només podran accedir pels aparcaments, el d'Ivars tindrà molta més capacitat, mentre que el de Vila-sana és millor per aquelles persones amb algun problema de mobilitat.
  •   En els aparcaments hi haurà la rebuda (amb punts d'informació i grups d'animació). Serà important fer cas a la informació que se us comunicarà i que trobareu en els panells, ja que l'Estany és un paratge natural i cal respectar-ne les normes.
  • Si podeu veniu amb samarreta groga, i porteu estelades o les banderoles del kit de la samarreta oficial de la Via Catalana.
  • Un cop comenci la cadena la mantindrem uns 5 minuts per donar temps als fotògrafs. La cadena es farà d'esquena a l'Estany.
  • Hi haurà un punt de merxandatge a l'aparcament d'Ivars, on s'intentarà disposar de samarretes oficials de la Via Catalana.
  • Porteu una mica d'aigua per si fa calor.
  • Protegiu-vos dels mosquits.
  • Disposarem dels lavabos de l'Estany (a l'aparcament d'Ivars i de Vila-sana).
Salut i independència!


diumenge, 18 d’agost del 2013

AIGUAT DEL PASSAT DIVENDRES

 La nostra meteroròloga, Carme Farnell, ens comunica que es van registrar 35 mm i la ratxa màxima de vent va ser de 60 km/h. És una ratxa forta però aquest any el vent ha estat important. Al juliol, la ratxa màxima va ser de 62 km/h.

Pel que fa la precipitació, el registre més elevat va ser a Castellnou de Seana amb 56 mm i a Poal en van caure 49 mm.
 
Baixos i pàrquings inundats, mitja hora llarga d'intens aiguat...

La festa de Sant Roc resta anul·lada.


 
    
   
 

dissabte, 10 d’agost del 2013

FI DELS CURSETS DE NATACIÓ

Ahir divendres van acabar els cursets de natació organitzats per l'Agrupació Esportiva de Natació. S'han realitzat dos torns de tres setmanes cadascun aprofitant les instal·lacions municipals, que tenien carrils reservats expressament pels cursets. El Francesc, el Gerard, la Mariona i la Sandra, els monitors dels diferents grups, han destacat la bona participació de nedadors i el progrés satisfactori que han fet. A l'octubre els cursos organitzats per l'AEN EL PALAU es reprendran a la piscina coberta de Mollerussa.


La Generalitat exigeix a Nufri retirar la biomassa que acumula al Palau

Llegit ahir, 9 d'agost, al Diari Segre:


divendres, 9 d’agost del 2013

ROBATORI DE CEBES

A principis de setmana van malmetre la xarxa metàl·lica del tancat que Cebes Tribó té a la Coma per extreure'n tres palots de cebes. És un fet aïllat, "el primer cop que hi entren" segons fonts de l'empresa familiar. 

ACCIDENT AL CARRER LA FONT

Dilluns passat el Josep Tàpies va caure de la bastida on treballava. L'accident va mobilitzar dos dotacions de bombers, dues ambulàncies i Mossos. Sortosament evoluciona favorablement de la caiguda.



dilluns, 5 d’agost del 2013

SOPAR A LA FRESCA PENYA BARÇA 3 D'AGOST







ONEGEN QUATRE BANDERES A L'AJUNTAMENT

Actualment, a la Casa de la Vila del Palau d'Anglesola, només hi onejaven banderes els dies de festa. En aquestes ocasions presidien el balcó la bandera local i la nacional, la senyera. A partir d'ara, i per imperatiu legal, n'hi haurà més, hi seran cada dia però en un format reduït. Mirant amunt, al segon pis, hi trobarem la bandera municipal, la catalana, l'europea i la que ha comportat la discòrdia d'ensenyes, l'espanyola, que ha de penjar-se per nassos i permanentment a tots els consistoris del territori de la pell de brau. 

D'aquesta manera l’Ajuntament del Palau ha optat per donar compliment a l’exigència legal que la bandera d’Espanya onegi a la façana de la corporació, atès l’expedient instat arran dels diversos requeriments efectuats per la Delegació del Govern central a Catalunya en relació al fet que la bandera espanyola onegi de manera continuada a la façana de la corporació.
Cal remarcar que si l’Ajuntament del Palau d’Anglesola no dóna compliment al que disposa la Llei 39/1981, per la qual es regula l’ús de la bandera d’Espanya i el d’altres banderes i ensenyes, s’entendrà que s’està infringint l’ordenament jurídic mitjançant una actuació material i per tant, la Delegació del Govern espanyol a Catalunya interposarà un recurs contenciós administratiu, tal i com ja ha fet a altres Ajuntaments,  el qual, amb tota certesa, condemnaria l’Ajuntament a penjar la bandera, a fer-se càrrec de les costes judicials i implicaria una sanció econòmica.

Sisquere acabem aviat d'imposicions forasteres i puguem decidir els símbols que vulguem que ens representin. Mentrestant ens tocarà omplir Vies, dibuixar Cadenes, encendre estelades d'espelmes per anar apropant l'anhelada llibertat.



diumenge, 4 d’agost del 2013

UNA "CABRA" DEL PALAU A LA TROBADA MUNDIAL


El Carles Espinet i el Josep Maria Serrano i Piñol han participat a la XX Trobada Internacional d'Amics dels 2CV que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Alcañiz (Terol). 
Aquesta trobada bianual ha reunit més de 3000 cabres procedents de 35 països diferents. Aquesta festa de Citroëns va arrencar fa 40 anys. És el primer cop que se celebra a la Península i d'aquí dos anys la seu serà Polònia, una cita que els palauglesolins encara no tenen clara perquè "són molts quilòmetres i cal uns quants dies". Amb l'excusa d'aquest vehicle els participants aprofiten per fer turisme i intercanvi d'experiències amb altres aficionats al món del motor i de la clàssica "cabra". El programa és variat i ha inclòs xerrades, exposicions, activitats infantils, dinars populars, concerts, curses, mercat, tallers mecànics...