dimarts, 30 de setembre del 2014

VETERANS PALAU 3 – VETERANS TORRES DE LLIVIA 1

3 nous punts i els veterans de Palau que s’instal·len a la zona noble de la classificació.

Aquest diumenge al camp municipal del Palau es jugava la tercera jornada de lliga, aquest cop ens visitava l'equip del Llívia, un equip dels considerats fluixos de la categoria i que l'any passat va rebre deu gols en contra en la seva visita.
L'estat del camp era òptim, havia plogut hores abans i la pilota lliscava sobre una gespa que a hores d'ara segueix aguantat tot i la multitud d'equips que entrenen setmanalment.
L'equip visitant es presentava a les instal·lacions amb poques cares noves i el nostres, tot i tenir baixes significatives, esperaven que el partit es pogués decantar ràpidament a favor.
Però com diu la dita "no diguis blat que no sigui al sac i ben lligat", i és que tot i que la primera part ha estat de ple domini dels nostres, les ocasions clares no arribaven, alguns cop per errors en la última passada, xuts que impactaven sobre la defensa tancada del Llívia i la bona col·locació de l'equip visitant començaven a posar nerviosos als nostres.
Finalment, sobre el minut 35 de la primera s'obria la llauna i en una centrada des de la banda dreta del Jesús Palau arribava el primer gol en un refús desafortunat d'un migcampista del Llívia.
Amb el resultat d' 1 a 0 s'arribava al descans i els homes del Manel Piqué sortien a la segona amb la clara convicció de marcar un segon que donés la tranquil·litat necessària.
Dit i fet, en el primer minut de la represa i amb una triangulació brillant entre l'Agustí Pons, Joan Serrano i Ramon Jiménez, feia que aquest últim marqués un esplèndid gol.
El 2 a 0 portava a una relaxació de l'equip local que combinat amb l'empenta del Llívia per marcar un gol que el tornés a posar al partit  feia que durant 20 minuts el control fos de l'equip visitant, en una d'aquestes el Llívia ha pogut marcar el 2 a 1 i l'emoció pel matx ha tornar a estar present, però per pocs minuts ja que el Jordi Baró, que ha jugat amb molèsties en un dels peus, s'ha plantat davant del porter i aconseguia batir-lo posant el 3 a 1 que a la postre seria el resultat final.
Amb aquesta victòria els veterans sumen 6 dels 9 punts possibles i la setmana que ve toca visita al Municipal de Bellpuig, cuer de la classificació.

CONCENTRACIÓ DAVANT L'AJUNTAMENT DEL PALAU EN DEFENSA DE LA CONSULTA DEL 9 DE NOVEMBRE

MANIFEST LLEGIT DAVANT L'AJUNTAMENT EN DEFENSA DE LA CONSULTA DEL DIA 9 DE NOVEMBRE

Ahir vam viure un nou atac a les institucions democràtiques del nostre país. Una nova negativa de l’Estat a la voluntat d’aquest país d’expressar-se a les urnes. Un nou cop de porta a la democràcia.

Davant d’aquest episodi, els homes i les dones demòcrates d’aquest país expressem el nostre suport ferm a les institucions catalanes que han convocat la consulta per al dia 9 de novembre. Davant d’aquest intent d’emmudir-nos, la societat catalana diem ben fort: més democràcia.
 

El dia 11 de setembre gairebé dos milions de persones vam sortir al carrer per dir que votarem. El 80% de la ciutadania d’aquest país reclama votar. Una amplíssima majoria del Parlament de Catalunya reclama votar. Més del 90% dels ajuntaments d’aquest país ja han deixat molt clar que el 9N votarem.
 

Avui comencem la campanya política més gran que s’ha fet mai a Europa, amb cent mil voluntaris que arribaran a totes les cases. Una campanya festiva, il·lusionant, i decidida, que implica tota la ciutadania en la construcció d’un país nou, d’un nou Estat democràtic.
 

Ahir el Tribunal Constitucional espanyol ens mostrava la seva total dependència del poder executiu i posava en evidència el poc respecte que els poders públics espanyols tenen per les regles democràtiques. I, encara més important, ahir va quedar clar que no ens trobem davant d’un problema jurídic; el que hi ha sobre la taula és un conflicte polític.
 

Així doncs, just avui, decidim posar en marxa aquesta campanya que ens ha de portar fins a les urnes el proper dia 9 de novembre.
 

Som davant de la gran oportunitat històrica per començar units un país nou. És la gran oportunitat per resoldre els problemes nacionals i socials que patim i assegurar-nos un país millor per a tothom. Per aconseguir-ho, iniciem la campanya unitària Ara és l’hora.
 

Votar és democràcia!
I el dia 9 de Novembre votarem. I guanyarem.
Dilluns, 29 de setembre de 2014
Campanya unitària “Ara és l’Hora"


dissabte, 27 de setembre del 2014

SABÓ NATURE TANCA LES PORTES PERÒ....

Sabó Nature tanca les portes.

Però la Irene ens confesa:
No patiu, no marxem. En breu tornarem a obrir amb un nou projecte. Volem donar les gràcies a tots els que durant aquests tres anys heu estat al nostre costat. I comentar que els sabons per a pells especials els seguirem tenint. Estigueu atents a la nova apertura. Fins molt aviat!!!! 





L'AVENÇ TAMBÉ ÉS NOTÍCIA

Des de l'Associació Catalana de Premsa Comarcal, també es fa ressó de la nostra celebració. 

"La revista Avenç del Palau d'Anglesola celebra els 125 números"



ANNA, 9 VEGADES FENT EL CAMÍ

Una pelegrina polonesa, que ha fet 9 vegades el camí, passa pel Palau d'Anglesola.

Trobareu més informació al blog dels Amics del Camí:

AVUI TRASLLAT DEL CAU AL LOCAL DEL JOVENT

Des de l'AEiG Lo Merlet ens informen que:
https://www.facebook.com/lomerlet?fref=nf

Aquest matí hem traslladat tot el material de cau cap al local del jovent, el que serà el nou cau de Palau!
Volem agrair la presència dels pares/mares que ens heu ajudat. Diem adéu al local Sant Jordi i a l'antiga biblioteca, on hem passat una pila d'any i moltes aventures.

Encara queda molta feina a fer, però ja tenim un lloc on iniciar el curs!  

Recordem que aquest divendres dia 3 d'octubre a les 21:00h al local sociocultural hi haurà la Reunió de pares i inscripcions d'aquest nou curs.

L
 

RECORD DEL CASAL D'ESTIU

Els monitors del Casal han enviat el lipdub que van enregistrar durant l'activitat estiuenca. 
Malgrat que estem a la tardor, sempre va bé recordar aquests espais de vacances.

Trobareu més informació al blog de l'AMPA del Palau d'Anglesola:
http://ampapalau.wordpress.com/2014/09/02/casal-estiu/


https://drive.google.com/file/d/0B5bBhUYggO8vZXJEbFZPM0l2UHc/edit?usp=sharing


divendres, 26 de setembre del 2014

CORRELLENGUA 2014 - MOSTRA'T AL LIPDUB!

El 18 d'octubre - Palauanglesolins/palauanglesolines grans, petits, joves.....us hi esperem a tots/totes!
Aquí en trobareu tota la informació al respecte: 





Aquí hi ha la música i la lletra




https://www.youtube.com/watch?v=19RJr27ZThQ&list=RD19RJr27ZThQ 






dimecres, 24 de setembre del 2014

L'AJUNTAMENT DEL PALAU A FAVOR DE LA CONSULTA

El Palau d'Anglesola forma part dels 828 municipis que donen suport a la consulta del 9N. 

L'Ajuntament del nostre poble, aquest vespre, ha aprovat la moció de suport per 9 vots a favor (els 6 regidors de Convergència i Unió, el regidor d'Independents del Palau, la regidora d'Unió Municipal de Catalunya i un vot de l'Agrupació Units pel Palau -AUP-) i dos abstencions, per part dels regidors d'AUP, evitant, així, la unanimitat en la votació. 

Aquest punt ha estat el primer de l'ordre del dia del Ple i, des d'ara, ja sortim al mapa dels pobles que donen suport a la possibilitat democràtica d'elegir el nostre futur polític. De moment un 87,43% dels municipis del país, recolzen la consulta del 9N.



dimarts, 23 de setembre del 2014

VETERANS ALCOLETGE 0 – VETERANS PALAU 1

Una victòria d'ofici, i primers tres punts de la temporada.

Els veterans del Palau tenien aquest diumenge un partit complicat al camp de l’ Alcoletge, un rival que ens complica molt la cosa, i que la passada temporada no vam ser capaços de guanyar cap dels dos partits (2 empats), amb l'afegit que eren les festes locals, i estaven recolzats per un bon grapat de seguidors locals.

Els nostres veterans es presenten a Alcoletge amb la casella a zero, després de la inesperada derrota del passat diumenge a casa contra un dels equips més difícils del campionat, el Veterans de Perú, on van patir una dolorosa derrota per 2-4, i avui calia sumar sí o sí, ja que molts equips podien marxar a 5 o 6 punts, massa avantatge per un campionat que es preveu molt i molt igualat.

El partit comença amb domini local, i els nostres jugadors sense acabar de trobar el ritme de joc al partit, però ben aviat es comencen a posicionar, amb una defensa molt ben col·locada, i sempre comandada pel capità Manel Piqué, donant una seguretat defensiva per començar a construir els ciments des de darrera. L'equip local, és un equip que treballa molt el sistema defensiu, amb unes línies molt juntetes, i un joc entre agressiu i dur, però sempre dins de les regles del joc.

L'equip local ho intenta, però el Palau és molt segur, tant al mig del camp, com en defensa, sent el nostre porter Caelles un espectador més.

Les oportunitats cauen de banda visitant, però sempre amb pilota aturada i cops de cap en jugades d'estratègia, que tants punts ens van donar la passada temporada, sent les ocasions més clares pel Jordi Baró i el Poli, però el 0-0 és inamovible, i amb aquest resultat arribem a la mitja part.

La segona part es preveu d'un gran desgast físic, i tan sols un detall pot decantar la balança, d'un costat, com de l'altre, i cal estar molt atent. El partit continua amb la mateixa dinàmica, i el mig del camp és clau per assolir un bon resultat, tant el Joan Serrano com el Jordi Baró fan de sostenidor de l'equip, la defensa continua sense fissures i les bandes es preveuen la clau del partit.
Partit de desgast i joc físic, on cada jugada sembla la darrera, el Jesús Palau i el Gerard, són els jugadors més incisius en atac, ja que els davanters tan sols poden rebre d'esquena i donar, ja que la teranyina defensiva és quasi perfecta.

Els minuts corren i el gol no arriba, pel que de nou les jugades d'estratègia es preveuen la clau del partit.
Primer una falta molt ben picada pel Jordi Baró, i gran aturada del porter local i després una nova falta que el Joan Serrano envia al pal. El gol és a prop, però l’ Alcoletge comença a trobar forats a les contres i això és molt perillós.

Finalment la jugada clau del partit, minut 85, nova falta lateral, el Joan Serrano especialista en penjar la pilota allà on fa mal, fa una bona centrada, refús defensiu, i  l'Edu Escolà molt atent i de primeres, fa arribar la pilota al fons de la xarxa, 0-1 i per fi arriba el gol que dóna justícia, encara que el 0-0 tampoc hagués estat un resultat injust.

Primera victòria visitant al primer desplaçament, una dada que no s'havia donat mai en la història dels nostres veterans, ja que sempre tardava i molt en arribar, una dada a tindre en compte, ja que si ens fem forts al municipal de Sant Roc, estarem sempre a dalt de la classificació.
Felicitar a l'equip per la seva disposició tàctica, el seu fons físic i el desgast patit en un partit molt dur en el sistema tàctic, i més tenint en compte la diferència d'edats entre els dos equips, on la veterania aquesta temporada ha de ser un grau, ja que tots els equips estan farcits de canalla, i els nostres ja no ho són tant.

Proper diumenge a les 10 del matí ens visita els Veterans de Llívia, un equip al que l'any passat vam golejar per 10-1, però del que no cal refiar-se, ja que segurament també s'haurà reforçat amb jugadors joves.

Afició us esperem el proper diumenge a les 10 del matí al municipal de Sant Roc, els Veterans van a per totes!!!!!!!
 

diumenge, 21 de setembre del 2014

TROBADA DELS NASCUTS L'ANY 1974


CAMINADA PEL PLA D'URGELL ORGANITZADA PELS AMICS DE SANT JAUME

Avui diumenge 21 de setembre, uns 80 pelegrins/es d'arreu del país han fet i han gaudit d'una fantàstica caminada pel Pla d'Urgell.

El temps ha acompanyat. Han sortit del Palau ben d'hora, han esmorzat a Castellnou i han retornat al Palau d'Anglesola  tot passant per l'estany d'Ivars i Vila-sana.

Més informació a: http://amicsdelcamidelpalau.blogspot.com.es/2014/09/21-setembre-caminada-pel-pla-durgell.html

COMENÇA UN NOU CURS: BLOG DE L'ESCOLA ARNAU BERENGUER

Amb l'inici del nou curs escolar 2014-15, l'Escola Arnau Berenguer reemprén de nou l'activitat.

Desitgem una bona tornada a tot l'equip directiu, professors/es, nens/nenes i pares/mares!

Tota la informació al seu blog:
http://bloc0910.wordpress.com/



AMPLIACIÓ DEL CEMENTIRI AL PALAU D'ANGLESOLA


L’Ajuntament del Palau d’Anglesola ha adquirit una finca de 4.362 metres quadrats situada al costat nord-oest del recinte del cementiri municipal, amb el qual n’és col·lindant, amb la finalitat de realitzar-hi la futura ampliació d’aquest equipament. 

Montserrat Meseguer, alcaldessa del municipi, explica que el cementiri municipal es troba en aquest moment sense espai per a més nínxols, per tant era necessària pel poble aquesta adquisició.

Més informació a:
http://www.elpalaudanglesola.com/noticia.htm?id=83

diumenge, 14 de setembre del 2014

CELEBRAT EL 4t MEMORIAL RAMON M. SERRET

El cap de setmana passat es va celebrar el 4t Memorial Ramon M. Serret - Open de Mollerussa de pilota lenta. 

Aquest certamen es convoca anualment per recordar l'enyorat esportista palauanglesolí. Per això a l'entrega de guardons hi van participar l'alcaldessa del Palau d'Anglesola, Montserrat Messeguer, i els fills del Ramon M., el Ricard i la Maria. 

Els participants, que es reparteixen en categories sènior i veterans, destaquen el bon ambient viscut durant la jornada esportiva i de convivència, una bona manera, doncs, de fer present el tarannà del Ramon M. 



dissabte, 13 de setembre del 2014

INSTAL·LACIÓ CABLEJAT POLÍGON INDUSTRIAL

El Palau d'Anglesola instal·la el cablejat que van robar al polígon industrial

L’obra es realitza com a primera part de la reparació de l’enllumenat públic que estava sense funcionar a causa del robatori de cablejat que va tenir lloc en bona part del polígon industrial.

SAPS QUE PASSARÀ EL 18 D'OCTUBRE DE 2014 AL PALAU?

Saps que passarà al Palau d'Anglesola el 18 d'octubre de 2014?

Busca el perfil:

 Correllengua Del Palau 
 i fes-te'n amic!

           Properament notícies 
  
       Estigueu alerta!!!

TENS FOTOS DE LA GRAN DIADA DE L'11 DE SETEMBRE?

Palauanglesolins/palauanglesolines;
Ja ens heu fet arribar les vostres fotos de la diada a la V de Barcelona? 

Encara no?
Ens les podeu enviar o compartir a: avensdelpalau@gmail.com



dimarts, 9 de setembre del 2014

DE NOU JA ONEJA - PREPARATS PER A LA DIADA



MÉS PELEGRINS PASSANT PER PALAU D'ANGLESOLA

En Pere des de Barcelona fins a Santiago amb bicicleta
i pelegrins que repeteixen després d'una molt bona acollida al Palau d'Anglesola.
Bona tasca la que feu els Amics del Camí del Palau!


Tota la informació la trobareu a:
amicsdelcami.elpalaudanglesola.cat




dilluns, 8 de setembre del 2014

INFORMACIÓ MENJADOR INICI DE CURS

Us compartim la informació sobre el menjador escolar que publica l'AMPA al seu blog
http://ampapalau.wordpress.com/2014/09/07/informacio-menjador-inici-de-curs/

I és que l'inici de curs ja està a la cantonada: preparats? els nens i les nenes? els pares i les mares? i els padrins i les padrines?



diumenge, 7 de setembre del 2014

PELEGRINS DE SETEMBRE AL PALAU D'ANGLESOLA

Des de Vic, i per segona vegada, tot just fa un any
Al blog dels Amics del Camí de Sant Jaume i Camí Ignasià del Palau d'Anglesola:

FINAL CASAL ESTIU

Us compartim la notícia des del blog de l'AMPA de l'escola del Palau d'Anglesola:
http://ampapalau.wordpress.com/2014/09/02/casal-estiu/

L’estiu ja s’acaba i el Casal arriba a la seva fi!!! 
Us recordem que l’últim dia serà el10 de setembre.

I ens deixen el link d'un muntatge de fotos i vídeo que han preparart els monitors i monitores del casal. No us el podeu perdre!

Molt bona feina equip!!!

EL PACO GARCIA ACABA LA CARROS DE FOC

El Paco Garcia ha aconseguit acabar la travessa Carros de Foc Sky Runner, una de les proves atlètiques de muntanya més exigents que se celebren al nostre país. 

La cursa, que es va celebrar entre el 29 i 30 d'agost, transcórrer pels refugis del Parc Nacional d'Aigüestortes. Els participants tenen 24 hores per completar el recorregut. Poden escollir el refugi d'inici i la direcció. 

L'atleta palauanglesolí va començar a les 6.15 h del 29 des del refugi d'Amiges i va arribar al mateix indret a les 5:40 h del dia següent. Per tant, 23:25 hores de muntanya sense parar. 

El Paco manifesta que "és una cursa molt dura, duríssima, però estic molt satisfet pel fet d'aconseguir el repte de fer-la en menys de 24 hores. A part d'estar bé físicament, també s'ha d'estar molt bé mentalment per superar el moments durs....a part, només el fet de veure aquells paisatges ja val la pena, sens dubte són els paisatges més bonics de Catalunya".







dissabte, 6 de setembre del 2014

CLUB ESPORTIU PALAU D'ANGLESOLA INFORMA

Comencem nova temporada esportiva a Palau! 

Vine a la reunió que es farà el dilluns dia 8 de setembre a les 21:00h al casal sociocultural del Palau d’Anglesola per informar-te sobre tot el que farem durant l’any. 


No siguis l’últim en assabentar-te de com formar part d’aquest nou projecte, així que corre i vine.
Preparats, llestos, JA!



EL PALAU D'ANGLESOLA ADEQUA UNA SALA D'INFORMÀTICA A LES ESCOLES DE PRIMÀRIA

Compartim la notícia: 
L’ajuntament del Palau d’Anglesola ha adequat una sala d'informàtica a les escoles de la Plaça Generalitat, on es realitzen els cursos de primària, per tal que els nens i nenes no hagin de treure i desar els ordinadors cada vegada que tenen classe. 

El consistori ha fet una instal·lació nova a fi que cada ordinador tingui una sortida amb el cable fix directament sobre la taula i no calgui recollir cables ni hi hagi cables pel terra.

Montserrat Meseguer, alcaldessa del municipi explica que s'ha fet la instal·lació respectant les mesures de seguretat i sense endolls accessibles a fi d'evitar possibles accidents. “També s'ha instal·lat un rellotge temporitzador per tal que no sigui possible deixar-se la corrent donada un cop acabades les classes”, explica l’alcaldessa.
Tota la instal·lació inclosos els transformadors ha quedat protegida d'acord amb la normativa de seguretat vigent.

LA PENYA DEL BARÇA DEL PALAU D'ANGLESOLA NOTÍCIA AL DIARI SPORT - ENHORABONA!


dijous, 4 de setembre del 2014

REUNIÓ DE ANC - ZONA DE PONENT - PER PREPARAR LA V DE LA DIADA DEL 11 DE SETEMBRE


NOU INCIDENT A LA PLAÇA CATALUNYA: TERCER ATAC AL MURAL i A LA SENYERA

Des de l'octubre passat el mural de la Plaça Catalunya i el màstil on hi ha l'estelada han rebut tres atacs. 

El grup del Correllengua del Palau d'Anglesola ha manifestat que tornaran a posar la bandera i tornaran a repintar el mural. Un mural pintat des del 1999 i que mai havia rebut desperfectes. 

Des de l'ANC local recorden que tot el procés que viu el país s'ha realitzat, es realitza i es realitzarà plàcidament i en pau. Tots els atacs que van apareixen arreu intenten provocar i desestabilitzar el procés democràtic envers la independència. 

Però res pot aturar la voluntat del poble!






dimecres, 3 de setembre del 2014

...I ELS RESULTATS DE LES VOTACIONS A LES 125 REVISTES D'AVENÇ SÓN....

La portada més creativa: Avenç 125
La portada més atrevida: Avenç 125
- Compartint doble premi -


La portada històrica: 
debatuda entre l'Avenç 4 i l'Avenç 13


La millor portada: Avenç 115

 Moltes gràcies a tots per la vostra col·laboració amb la recopilació de revistes i per fer possible l'exposició.

Ha estat més que un plaer poder veure la trajectòria d'aquests 125 Avenços.

Per molts anys ho poguem gaudir conjuntament!