dimecres, 17 de gener del 2018

EL NOU INSTITUT DE MOLLERUSSA I LA NOVA ADSCRIPCIÓ DE L'ALUMNAT DEL PALAU

El dimarts 16 de gener, l’Ajuntament va informar als pares i mares dels alumnes de l’Escola Arnau Berenguer sobre l’anunci fet des d’Ensenyament de l’obertura d’un nou centre de secundària a Mollerussa i de com afectaria als futurs estudiants de secundària del Palau. 

El director dels serveis territorials i l’alcalde de Mollerussa van anunciar en roda de premsa que l’augment demogràfic dels últims anys i els que han de venir feia insostenible l’actual xarxa de centres de secundària ja que de 9 línies es podria arribar ben aviat a 12.

El nou centre, que s’ubicaria a prop de l’escola Les Arrels de la capital del Pla i continuaria l’ensenyament per projectes. Iniciaria el curs al setembre amb una línia, un primer curs d’ESO en barracons, o mòduls prefabricats, esperant una propera construcció.

La problemàtica que ha despertat en principi un bona noticia és el fet que l’alumnat procedent del Palau, que té adscrit l’Institut de La Serra, hauria de repartir-se entre l’Institut Terres de Ponent i aquest nou, una proposta que desagrada en general a tota la comunitat educativa del poble. A més, hi anirien els alumnes procedents de Vila-sana, Golmés i El  Poal. D’aquesta manera l’Institut de La Serra podria reduir una línia mentre l’Institut Terres de Ponent resta pendent d’ampliació.
Davant les protestes presentades a la delegació d’ensenyament per l’Ajuntament, després de parlar amb el claustre i els representats de l’AMPA, s’espera una solució a finals de setmana. 

Dijous, 18 de gener: Darreres notícies
Us compartim des del blog de l'AMPA de l'escola:
Aquest matí en una reunió han comunicat als directors les adscripcions definitives de cada poble als diferents instituts.El Palau d’Anglesola continua adscrit a l'Institut de La Serra.